Vinaften
Foredrag
Tuens vinsorter
Johans vintips
Om Tuen
Medieomtaler
Kontakt


Vinaften i Setneskjellerne

Vinbonde Johan Setnes tilbyr bedrifter og privatpersoner omvisning i sine vinkjellere på Setnestuen, ikke langt fra alpebyen Åndalsnes. I løpet av kvelden vil forsamlingen få innsikt i de forskjellige fasene i vinproduksjonen på Chateau Tuen. Johan legger vekt på at gruppen skal sitte igjen med en helhetlig følelse av hva det vil si å være vinbonde. Han byr selvsagt også på smaksprøver av sine edle dråper gjennom hele aftenen. Johans viner er laget av ingredienser fra Romsdalens natur; alt fra bær til blomster. Vi kan nevne vin av løvetann, stikkelsbær, moreller, jordbær, villbringebær og mange flere spennende smaksopplevelser.

Jordbærvin i forgjæringsfasen
Lammekoteletter marinert i kreklingvin

Johan gir også gode råd om bruk av vin til mat. I tillegg til å benytte vinen til drikke, så tar Johan den også i bruk til blant annet marinering av kjøtt og sauser.


Johan viser frem gjæringskjelleren

Johan tar gjerne imot både store og små grupper. For 4-8 personer tilbyr han en gjennomgang av alle 14 vinkjellerene fordelt på tre bygninger. Vandringen varer vanligvis ca to timer. For grupper på 12-16 personer tilbyr han en gjennomgang av de største og mest eksklusive kjellerene, og vandringen tar ca 1,5 time. Endestasjonen er det aller helligste på vingården. Den største fruktvinskjelleren i Norge opplyst av et fåtall stearinlys gir en unik opplevelse. De to meters tykke veggene av naturstein sørger for å holde forholdene for lagring like gjennom hele året. Johan avslutter kvelden med å servere sine fineste viner i nytelseskjelleren som er utstyrt med vedfyrt peis og varme reinsfeller som sitteunderlag.

Fra nytelseskjelleren: vinflasker i stearinlys

I disse omgivelsene blir det en egen og god stemning i gruppene som er på besøk. Personer som ikke er så godt kjent fra før, kommer hverandre nærmere. Johan legger vekt på smaksopplevelsen som en inngangsdør til de gode samtalene.

Hvis dette høres interessant ut, så ikke nøl å ta kontakt med Johan på telefon eller e-post. Ideelt, så bør det ikke være mer enn åtte personer per gruppe, men Johan stiller seg fleksibel til opplegget, og gjør gjerne varianter i tilknytning jubileumslag og lignende.


Vingården Tuen har salg av vin fra egen gårdsbutikk.

Til toppen
Besøkende: 11489