|
Smak av krekling, villbringebær og rognebær

Kreklingvinen er laget av 80% krekling, 10% blåbær og 10 % tyttebær. Denne vinen har tidligere blitt presentert på Tv2s "God morgen Norge" der den svenske vinsmakeren Bherenz uttalte at det var den beste kreklingvinen han hadde smakt. Vinen passer utmerket som apéritif og til viltkjøtt. Den kan også benyttes til enkelte oster.
Villbringebærvinen er en unik og eksklusiv vin. Lukten, fargen og smaken gjør at det blir noe helt spesielt ved denne vinen. Den passer godt til desserter og apéritifer.
Rognebærvinen er laget av rognebær plukket i oktober. Ideelt så skal disse da være naturelt nedfryst over natten hvis resultatet skal bli perfekt. Dette skjedde i 1990-sesongen, og denne årgangen av rognebærvin fikk terningkast seks av vinkjenneren Stig Lundberg i VG 25.09.1998. Vinen trenger lang lagring, og er best etter sju år i kjelleren. Vinen passer godt til apéritifer og som smakstilsetning i viltgryter.
Tilbake |