Vinaften
Foredrag
Tuens vinsorter
Johans vintips
Om Tuen
Medieomtaler
Kontakt


Vinbondens råd


Marinerte laksekoteletter

Kreklingmarinade

1,5 kg laksekoteletter

AROMAMARINADE:
50 ml olivenolje
Én til to sitroner
30 ml hvitvinseddik
100 g sjalottløk
Sitronpepper
Salt etter smak
Pepper etter smak
5 dl lys plommevin

Laksekotelettene legges utover på et bredt fat. Press sitronene og kutt opp sjalottløkene i små biter. Blandes sammen med resten av ingrediensene til marinaden, ha i fruktvinen til slutt. Marinaden fordeles ver laksekotelettene slik at de dekkes godt. Fatet dekkes til med aliminiumsfolie og plasseres i kjøleskap/kjølerom i 6-10 timer. Kotelettene vendes i marinaden flere ganger.
1,2 kg viltkjøtt

LANGTIDSMARINADE:
100 g løk
50 g gulrot
40 g selleri
2 laurbærblad
1 hel nellik
Pepper
3-4 hvitløksbåter (kan sløyfes)
Timian
Rosmarin
50 ml eddik
1 flaske kreklingvin

Kjøttet skjæres opp i passelige stykker og legges opp på et bredt fat. Løk, gulrot, og selleri stekes raskt og avkjøles. Bland deretter de andre ingrediensene med kreklingvinen. Ha så de stekte grønnsakene og marinaden over kjøttstykkene. Husk at alle stykkene må dekkes av marinaden. Kjøttet må vendes hver dag og oppbevares i kjøleskap eller kjølerom fra fire til åtte dager.
Saus med smak av rognebær

Saus til viltkjøtt

5-7 sjalottløk
50 g margarin
1 laurbærblad
1 ml timian
1 ml rosmarin
3-5 einerbær
50-60 g hvetemel
Salt
Pepper
7-10 dl viltkraft
1-2 dl rognebærvin (hetvin)


Hakket sjalottløk, einerbær, timian og rosmaring freses i margarinen. Ha i hvetemelet slik at det brunes lett. Tilsett viltkraften, rør godt om og la det hele koke i ca 1 time. Sil sausen over i en bolle, og smak til med salt og pepper. Til slutt tilsettes rognebærvin, smak deg fram med litt om gangen. Her er det den spesielle smaken ved vinen som skal fram, og sausen skal ikke koke etter at vinen er satt til.
Kreklingmarinade
3-4 sjalottløk eller vanlig løk
Stekeskyen
Margarin
3-4 ss seterrømme
Litt fløte (1-2 ss)


Løken kuttes i små biter og freses til den blir lett brun. Den frasilte marinaden og løken has i en kasserolle og gis et raskt oppkok. Kok inn vesken til en tredjedel. Stekeskyen fra viltkjøttet tilsettes, deretter 3-4 ss seterrømme. Tilsett så litt fløte til slutt for å runde av sausen.


Vin som drikkeVin som marinadeNytelse av vinOppskrifterTre tips til vinleggere
Besøkende: 13599